Pensioen in zicht: rouw en verlies door je werk

Pensioen in zicht: rouw en verlies door je werk

“Proficiat met je pensioen! Geniet ervan!” Na een lange carrière mag je afzwaaien en genieten van welverdiende rust. Mooi toch? Maar met je pensioen sluit je ook meteen een belangrijk deel van je leven af. Het is dus een bijzondere fase. Eentje die soms gevoelens van frustratie, rouw of verlies oproept. En dat is heel normaal.

Van werken naar pensioen

Binnenkort ga je met pensioen. Da’s een belangrijke mijlpaal in je leven. Hoe sluit je je carrière mooi af? Voor je collega’s, maar vooral ook voor jezelf. Want je neemt afscheid van een belangrijk deel van je leven. En staat aan het begin van een nieuwe levensfase. Maar wat betekent het om niet meer te gaan werken? Wat met dat ‘zwarte gat’? En wat is ‘genieten’ dan precies? Met andere woorden: hoe ga je met een fijn gevoel van werkende naar gepensioneerde?

Pensioen in zicht: de laatste loodjes?

Maar wat als het knaagt? Omdat je wel met pensioen wil gaan, maar nog niet kán? En misschien voelt dat je niet meer zo vlot meekunt. Met alle technologie, met je nieuwe collega’s of met de veranderende werkmentaliteit. En je ziet de fijne projecten misschien steeds vaker naar je collega’s gaan. Hoe ga je daarmee om? En wat kun je doen om je nog goed te voelen op je werk. En in schoonheid te eindigen.

Samen vinden we oplossingen

Ik help je graag meer inzicht te brengen in dit proces. Daarvoor combineer ik mijn ervaring als loopbaanbegeleider met inzichten uit de rouw- en verliescounseling. Dat levert geen zware analyses op. Maar wel een heldere kadering van je ervaringen. En vandaar uit zoeken we samen handvaten en oplossingen waar je echt iets mee kan. Bijvoorbeeld:

Kortom: we vertrekken vanuit jouw situatie. En zoeken samen antwoorden op jouw vragen. Zodat je op een aangename manier verder kunt tot aan je pensioen. Of met een goed gevoel afscheid neemt om te starten aan een nieuw hoofdstuk in je leven.

Vrijblijvend infogesprek

Tijdens een infogesprek bespreken we je situatie. Soms kun je loopbaancheques gebruiken voor (een deel) van dit traject. Ik bekijk samen met jou of dat van toepassing is. Het infogesprek duurt een uur en kost € 50. Heb je recht op loopbaancheques? Dan is dit gesprek gratis.

Stapkracht

Beweging
en verbinding
in kleine gouden stapjes.
Wat heb je nodig?
Stapkracht

Een vraag? Stel ze gerust

> contactpagina
stel je vraag online

> telefoon
0479 73 78 18

Hoe en waar? Jij kiest

> In mijn praktijk

> Bij mooi weer: al wandelend of aan mijn terrastafel

> Via Zoom, MS Teams …

> Via telefoon

Bij jouw thuis

Volg me op Facebook