Opnieuw aan het werk na afwezigheid

Begeleiding bij re-integratie na afwezigheid

Je hebt voor je kinderen gezorgd en wil terug aan het werk? Of je bent een hele tijd ziek geweest en wil nu opnieuw stappen zetten richting een job? Of je start aan een re-integratie na een burn-out of depressie? 

Terug aan de slag gaan kan best spannend zijn. Kan ik het nog? Welke formaliteiten moet ik in orde maken? Hoe reageren mijn (nieuwe) collega’s? En wat als het toch allemaal te veel is? Dan ben ik er graag voor je. Ik gids je doorheen de verschillende fases van je werkhervatting.

Continue begeleiding

Opnieuw aan de slag gaan verloopt in een aantal stappen. Wil ik terug aan het werk? Ga ik voor een nieuwe job of keer ik terug naar mijn ‘oude’ werkplek? Hoe bereid ik mijn sollicitatie voor? Wat als ik het even moeilijk heb op mijn (nieuwe) werkplek? Daarom duurt dit traject langere tijd en hebben we nauwer contact dan bij klassieke loopbaanbegeleiding. Zo kun je langer én vaker terugvallen op iemand die je vertrouwt en je bijstaat met professioneel advies. En vooral: op iemand die jou kent.

Hoe ziet zo'n traject eruit?

Dit traject is helemaal op jouw maat. Geen vast aantal sessies met vaste inhoud. Wel een samenwerking die jou het beste ondersteunt. We kiezen de concrete stappen die nu relevant zijn. Bijvoorbeeld:

Groot en klein contact

Tijdens de gesprekken gaan we concreet aan het werk. Maar het is ook belangrijk dat je bij mij terecht kunt op momenten dat je niet onmiddellijk een gesprek hebt. Daarom houden we ongeveer een keer per week online contact. Dat is een krachtige aanvulling om aan de slag te gaan met de inhoud van onze gesprekken. Via een eenvoudig online platform gaan we verder in op situaties of resultaten uit de gesprekken. Met kleine opdrachten, reflectie-oefeningen, situaties die zich aandienen, .… Op die manier sluit je begeleiding nog meer aan bij je werk en je leven. En haal je meer uit je traject. De begeleiding blijft ook mogelijk zonder online ondersteuning. Tijdens het infogesprek bekijken we daarom rustig welke aanpak het beste aansluit bij jouw situatie

Vrijblijvend infogesprek

Tijdens een infogesprek bespreken we je situatie. We bekijken samen of dit traject je kan helpen bij je werkhervatting. En waar we de nadruk op leggen. Indien van toepassing, bekijken we hoe het aansluit bij je re-integratietraject na ziekte. En of je voor een deel van dit traject loopbaancheques kunt inzetten. Het infogesprek duurt een uur en kost € 50. Heb je recht op loopbaancheques? Dan is dit gesprek gratis.

Stapkracht

Beweging
en verbinding
in kleine gouden stapjes.
Wat heb je nodig?
Stapkracht

Een vraag? Stel ze gerust

> contactpagina
stel je vraag online

> telefoon
0479 73 78 18

Hoe en waar? Jij kiest

> In mijn praktijk

> Bij mooi weer: al wandelend of aan mijn terrastafel

> Via Zoom, MS Teams …

> Via telefoon

Bij jouw thuis

Volg me op Facebook