Begeleiding bij re-integratie na kanker
- Steun bij de verschillende fases van je werkhervatting
- Hulp bij je formele of informele re-integratietraject
- Betaling met loopbaancheques vaak mogelijk
Je hebt kanker gehad of je bent herstellende?
Dan heb je een rollercoaster aan emoties en een ingrijpende reeks behandelingen achter de rug. En nu overweeg je om opnieuw aan het werk te gaan. Dat op zich verdient een proficiat.
Het traject om na of tijdens je ziekte je leven terug in handen te nemen kan best uitdagend zijn. Tijdens je behandeling wordt elke stap je opgelegd en uitgelegd. Daarna is het niet zo evident om terug leiderschap over je leven te nemen. Je hebt vaak meer vragen dan antwoorden. Je wil weer actiever leven. Maar wat past bij je en welke hoeveelheid?
Net op dat moment kan een coach het verschil maken
Als gecertificeerd coach door de Stichting tegen Kanker steun ik je met gedegen kennis en ervaring. Kennis over wat kanker met je doet en zicht op succesfactoren die je kunnen helpen, zowel op als naast de werkvloer. Zo zoeken we samen naar dat evenwicht in activiteit dat je herstel ondersteunt. Want kanker stopt niet na je laatste chemo. Het bepaalt je dagelijks leven heus nog even.
Continue begeleiding via groot en klein contact
Opnieuw aan de slag gaan, verloopt in een aantal stappen. Van de eerste overweging om terug te gaan werken tot je eerste weken en maanden op je job. En elke stap daartussen in. Daarom duurt dit traject langere tijd en hebben we nauwer contact (net zoals bij het traject Opnieuw aan de slag na afwezigheid). Zo kun je langer én vaker terugvallen op iemand die jij vertrouwt en die jou ondersteunt. En vooral: op iemand die jouw achtergrond kent én begrijpt. Hoe doen we dat concreet?
- Tijdens de gesprekken gaan we samen aan de slag. We staan stil bij wat je uitdagend vindt, om zo tot concrete opties of acties te komen.
- Dit kan aangevuld worden met online contact. Via een eenvoudig online platform houden we ongeveer een keer per week contact. We pikken verder in op situaties of vragen uit de gesprekken. Dat doen we via kleine opdrachten, reflectie-oefeningen, situaties die zich aandienen,…
Tijdens het infogesprek bekijken we rustig welke aanpak het beste aansluit bij jouw situatie. Want soms helpt de rust tussen de gesprekken om dingen te laten rijpen. En soms is het net nodig om tussendoor in actie te blijven.
Wat als jouw naaste de diagnose kanker krijgt?
Een vriend of familielid krijgt de diagnose kanker. Dat is best heftig. Misschien voel je je overmand door emoties? En ben je bang om je zus of broer te verliezen? Of je wil je vriend helpen, maar je weet niet hoe en mijdt daarom het contact? En hoe blijf je zelf overeind in deze situatie? Tijdens één of enkele kruispuntgesprekken bekijken we samen welke de beste weg is voor jou. We zoeken samen jouw manier om er voor je naaste te zijn.
Vrijblijvend infogesprek
Heb je vragen of twijfel je? Of weet je nog niet helemaal of je wel aan de slag wil of kunt? Tijdens een vrijblijvend infogesprek bekijken we jouw situatie. En bespreken we samen of deze begeleiding je kan helpen bij je werkhervatting. Indien van toepassing, bekijken we hoe het aansluit bij je re-integratietraject na ziekte. En of je voor een deel van dit traject loopbaancheques kunt inzetten. Een infogesprek duurt een uur en kost € 50. Heb je recht op loopbaancheques? Dan is dit gesprek gratis.
I.s.m. Stichting Tegen Kanker
Stapkracht
Beweging
en verbinding
in kleine gouden stapjes.
Wat heb je nodig?
Stapkracht
Een vraag? Stel ze gerust
> contactpagina
stel je vraag online
> telefoon
0479 73 78 18
> e-mail
[email protected]
Hoe en waar? Jij kiest
> In mijn praktijk
> Bij mooi weer: al wandelend of aan mijn terrastafel
> Via Zoom, MS Teams …
> Via telefoon
> Bij jouw thuis